Coşul meu
Contul meu

Vitaking Comprex Multimineral cu Vitamina D 90 comprimate


Producator: Vitaking

Cod produs: VK1214

Preţ:  60,00 RON
Cum comand ? / Cum platesc ? / Cum se face livrarea?

Vitaking Comprex Multimineral cu Vitamina D 90 comprimate

Comprimate ce conţin minerale, oligoelemente + Vitamina D într-o proporţie optimă organismului uman. Macromineralele și oligoelementele sunt esenţiale pentru viaţă, participând la numeroase procese biochimice în care îşi potenţează reciproc efectul.

Deoarece nu acţionează individual, ci împreună, orice deficienţă a unuia sau a mai multora din aceste elemente poate afecta mai multe procese metabolice deodată, ducând la dereglări şi la instalarea bolilor. Dintre oligoelemente (zinc, mangan, fier, seleniu, crom, molibden), organismul utilizează doar a mia sau a milionimea parte dintr-un gram, în timp ce macromineralele (calciu, magneziu, potasiu) sunt necesare în cantități mai mari. Însă ambele grupe de substanțe sunt indispensabile pentru menținerea sănătății.

Calciul este responsabil de sănătatea oaselor și a danturii, stimulează absorbția de fier; este indispensabil pentru funcționarea sistemului nervos, și ajută la transmiterea impulsurilor nervoase.

Magneziul ajută la funcționarea eficientă a nervilor și mușchilor și joacă un rol important în procesul de transformare a glucozei din sănge în energie. Calciul şi magneziul au un rol important în funcţionarea aparatului cardiovascular.

Fierul este necesar pentru formarea globulelor roşii (hemoglobina) şi pentru producerea anumitor enzime. Cantitatea de oxigen care ajunge la creier, inimă, ficat, mușchi și alte țesuturi depinde în primul rând de fier. Iodul este necesar pentru funcționarea normală a glandei tiroide.

Zincul este necesar pentru funcționarea sistemului imunitar. Acesta controlează procesele metabolice ale organismului și activitatea sistemelor enzimatice, menține integritatea celulară și este vital pentru sinteza proteinelor.

Producător: Vitaking Kft Ungaria, Veszprem, Allvany utca 10. Conţinut: 90 comprimate; 207,2g;

Doza zilnică recomandată: un comprimat. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici! A se păstra la temperatura camerei, ferit de caldură umiditate și lumină excesivă.

Ingredinte active:  • -Vitamina D (colecalciferol); Cantitate: 5mcg (200UI); %VNR: 100 

 • -Calciu (carbonat de calciu); Cantitate: 500mg; %VNR: 62,5 

 • -Fier (gluconat feros); Cantitate: 15mg; %VNR: 107,2 

 • -Iod (iodat de sodiu); Cantitate: 75mcg; %VNR: 50 

 • -Magneziu (oxid de magneziu); Cantitate: 250mg; %VNR: 66.6 

 • -Zinc (gluconat de zinc); Cantitate: 11.25mg; %VNR: 112.5 

 • -Cupru (gluconat de cupru) ; Cantitate: 1500mcg; %VNR: 150 

 • -Mangan (gluconat de mangan); Cantitate: 5mg; %VNR: 250 

 • -Potasiu; Cantitate: 47.5mg ; %VNR: 250 

 • -Acid L-glutamic hidroclorid; Cantitate: 25mg; %VNR: **** 

 • -Betaină hidrocloridă; Cantitate: 25mg; %VNR: **** 


Alte ingrediente: carbonat de calciu, oxid de magneziu, celuloză microcristalină (agent de încărcare), clorură de potasiu, sulfat feros, acid stearic, (agent antiaglomerant), acid L-glutamic hidroclorid, betaină hidrocloridă, alga marină, stearat de magneziu şi silicat de magneziu (agenţi antiaglomeranţi), oxid de zinc, carbonat de mangan, carbonat de cupru, glazură alimentară, colecalciferol.